Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gaśnice gastronomiczne
#1
Dzień dobry! Jakie gaśnice według Was można uznać za gastronomiczne? Liczę na rekomendację!
"Im jest początek trudniejszy tym postępek fortunniejszy"
Odpowiedz
#2
Kryterium gaśnicy gastronomicznej wypełniają urządzenia pianowe. Piana jest bowiem doskonałym środkiem gaśniczym do gaszenia pożarów przykładowo rozgrzanego tłuszczu, m.in. olejów zwierzęcych i roślinnych. To niewątpliwie zapalenie się tłuszczu jest najczęstszą przyczyną pożarów pojawiających się w kuchniach. Co warte dodania, gaśnice gastronomiczne o mniejszej pojemności sprawdzą się nie tylko w lokalach gastronomicznych, ale również domowych kuchniach. Po więcej informacji na wskazany temat odsyłam tu: https://sorbex.pl/gasnice-gastronomiczne...-czy-baru/
"Każda sroczka swój ogon chwali"
Odpowiedz


Skocz do:


Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości